Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

PALA+ Verdiepende colleges voor arbeidsrechtadvocaten en -juristen

De PALA+ najaar 2022 editie start op 31 oktober

Pala+ is dé verdiepingscursus voor arbeidsrechtadvocaten. Verdiep je kennis over de belangrijkste recente ontwikkelingen en jurisprudentie in het arbeidsrecht.

Startdata

De PALA+ bestaat uit 3 onderwijsdagen in november en telt 6 colleges van elk 2 uur. De colleges zijn in Amsterdam (De Burcht) en vinden fysiek plaats, mits de omstandigheden het toelaten. Tussen de colleges door is er een eenvoudig diner.

DEZE OPLEIDING ZIT VOL. INSCHRIJVEN IS NIET MEER MOGELIJK.

Dag

Tijd

Maandag 31/10/2022

16.00-18.00 uur
18.45-20.45 uur

Maandag 14/11/2022 16.00-18.00 uur
18.45-20.45 uur
Maandag 28/11/2022 16.00-18.00 uur
18.45-20.45 uur

 

maandag 31 okt 2022

Tijdsduur: 12 uren

De opleiding Actualiteiten Specialisatie Arbeidsrecht (PALA+) behandelt in 6 bijeenkomsten (3 cursusdagen) nieuwe ontwikkelingen in jurisprudentie en literatuur op het terrein van het arbeidsrecht. De masterclass komt tot stand in samenwerking met het Hugo Sinzheimer Instituut van de Universiteit van Amsterdam. PALA+ is speciaal ontwikkeld voor arbeidsrechtjuristen die de PALA of Grotius hebben gedaan en op zoek zijn naar een gedegen en diepgaande kennis van het arbeidsrecht. De kracht van de opleiding ligt in colleges die actuele ontwikkelingen in het arbeidsrecht verder uitdiepen. De bijeenkomsten hebben een interactief karakter met veel ruimte voor discussie over nieuwe inzichten en jurisprudentie en de consequenties voor de praktijk. 

PALA+ is een verdiepende specialisatie opleiding waarbij topdocenten uit wetenschap en praktijk voorbij gaan aan de basis van het het arbeidsrecht en aandacht besteden aan de diepgang binnen verschillende arbeidsrechtelijke onderwerpen. Een vereiste is dan ook een afgeronde specialisatieopleiding Arbeidsrecht (de PALA dan wel de Grotius). 

Resultaten & accreditatie

Resultaten

Na het volgen van de PALA+ heb je actuele en specialistische kennis over recente ontwikkelingen in het arbeidsrecht en waarmee je als ervaren arbeidsrecht jurist in de praktijk direct aan de slag kunt. 

Accreditatie

Aan de opleiding Actualiteiten Specialisatie Arbeidsrecht (PALA+) zijn 12 punten verbonden in het kader van de Verordening op de advocatuur.

Datums & Inhoud

Het Pala+ programma voor het najaar bestaat uit drie opleidingsdagen met in totaal 6 verschillende bijeenkomsten van elk twee uur college. De bijeenkomsten zijn in princiepe fysiek, mits de omstandigheden rond Covid het toelaten. Mochten de colleges niet fysiek georganiseerd kunnen worden, dan worden ze online via Zoom aangeboden. Programma nog onder voorbehoud.

Maandag 31/10/2022 Medezeggenschap/WOR
CAO-recht
Inge Hofstee
Niels Jansen
Maandag 14/11/2022 Wijziging arbeidsovereenkomst
Kwalificeren in 2022
Alf Bungener
Hanneke Bennaars
Maandag 28/11/2022 Ontslagrecht
Actualiteiten
Pascal Kruit
Evert Verhulp & Ruben Houweling

Doelgroep

De PALA+ is bedoeld voor arbeidsrechtjuristen die een jaar of langer geleden een gedegen specialisatiecursus Arbeidsrecht hebben afgerond (de PALA dan wel de Grotius-specialisatieopleiding Arbeidsrecht).

In bijzondere gevallen kan ook door praktijkjuristen worden deelgenomen aan de cursus, indien men blijk heeft gegeven van een diepgaande kennis van en ervaring met het Arbeidsrecht, hetgeen dient te blijken uit een meegezonden recent curriculum vitae.

Het curatorium beslist over de definitieve toelating van aankomende deelnemers.

Curatorium

De Postacademische Leergang Arbeidsrecht staat onder toezicht van een deskundig curatorium:
Mr. P.F. van den Brink, advocaat (partner) Ten Holter Noordam
Prof.mr.dr. A.R. Houweling, hoogleraar Arbeidsrecht EUR
Mr. J.M.T. Keulaerds, advocaat (partner) Barentskrans,
Mr. I. de Laat, advocaat (partner) Rutgers & Posch
Prof.mr. E. Verhulp, hoogleraar Arbeidsrecht UvA

Neem bij vragen contact op met Inge Reijntjes, onderwijscoördinator AIAS-HSI

Drs. I.N.N. (Inge) Reijntjes

Onderwijscoördinator