Online Conferentie ‘Waardevol werk’

woensdag 11 november 2020

De arbeidsmarkt verandert snel. Maar veranderen onze opvattingen over werk mee? Hechten we tegenwoordig minder aan een vaste baan en willen steeds meer mensen als zelfstandige werken? Werken we niet langer primair voor ons inkomen, maar zoeken we in ons werk vooral zingeving? Concurreren andere activiteiten – zorg, hobby’s – steeds meer met onze baan om de schaarse beschikbare tijd?

Over onze opvattingen over werk doen veel verhalen de ronde, maar welke zijn fictie en welke feit? In het project ‘Waarde van Werk’ hebben we dit uitgezocht, met behulp van een grootschalig surveyonderzoek en diepte-interviews. Tijdens deze online conferentie op woensdag 11 november 2020 deden we verslag van de uitkomsten en reflecteerden experts op onze bevindingen.

Programma

Onderzoekers Paul de Beer, Wieteke Conen en Sabina Stiller van AIAS-HSI (Universiteit van Amsterdam) presenteren de resultaten van het onderzoek. Hans Borstlap (Commissie Regulering van Werk), Raymond Puts (AWVN), Tof Thissen (WERKbedrijf UWV) en Daan Roovers (UvA) zullen hun visie geven op de implicaties van het onderzoek voor het beleid op het terrein van werk en inkomen.

14:00     Opening door middagvoorzitter Mirjam de Rijk

Ronde 1: Wat is van waarde?
14:10     Wieteke Conen en Sabina Stiller (AIAS-HSI): Welke manier van leven waarderen we en hoe passen betaalde en
                onbetaald arbeid daarin?
14:30     Daan Roovers (UvA): Wat is waardevol werk?
14:45     Raymond Puts (AWVN): Reflectie op de inleidingen
14:55     Discussie met aanwezigen in de zaal en online deelnemers
15:25     Pauze

Ronde 2: Hoe scheppen we (de voorwaarden voor) waardevol werk?
15:45     Paul de Beer en Sabina Stiller (AIAS-HSI): Hoe waarderen mensen (de regelingen rond) werk en inkomen?
16:05     Hans Borstlap (Commissie Regulering van Werk): De gewenste regulering van werk na de coronacrisis
16:20     Tof Thissen (UWV WERKbedrijf): Reflectie op de inleidingen
16:30     Discussie met aanwezigen in de zaal en online deelnemers
17:00     Afsluiting door Mirjam de Rijk

Bekijk de presentaties

Presentatie Wieteke Conen
Welke manier van leven en werken waarderen wij?
Presentatie Sabina Stiller
Uitkomsten kwalitatieve interviews met respondenten WvW monitor
Presentatie Daan Rovers
Wat is waardevol werk?
Presentatie Raymond Puts
Reflectie op de inleidingen
Prresentatie Paul de Beer
Hoe waarderen mensen (de regelingen rond) werk en inkomen?
Presentatie Sabina Stiller
Uitkomsten belevingen van de respondenten achter de cijfers
Presentatie Hans Borstlap
De gewenste regulering van werk na de coronacrisis
Presentatie Monique Kremer
Reflectie op de inleidingen

Contact
Heeft u nog vragen en/of opmerkingen, neemt u dan contact op via aias-hsi@uva.nl.
  *Als u geen e-mails van AIAS-HSI meer wilt ontvangen, kunt u een bericht sturen naar aias-hsi@uva.nl.