Informatie en aanmelden HS MCC

Wat is het?
Een internationale pleitwedstrijd waarin landenteams tegen elkaar strijden. Zie de ‘Rules’ voor gedetailleerde informatie over de wedstrijd.

Waar gaat het over?
Europees arbeidsrecht (denk aan zaken over privacy, gelijke behandeling, platformwerk, Internationale detachering etc). De casus wordt 31 januari 2022 bekend gemaakt.

Wie zijn mijn teamgenoten?
Het team bestaat uit minimaal twee en maximaal vier studenten van verschillende Nederlandse universiteiten.

Wat houdt het in?
- Elk team schrijft twee schriftelijke stukken (zowel vanuit het perspectief van de eiser als van de verweerder) (indienen op 1 mei 2022).
- Het event zelf begint met kwartfinales. Daarin pleit elk team twee keer. Als je doorgaat naar de halve finale, komt daar nog een keer bij.
   Win je daar ook, dan komt daar het pleidooi in de finale bij.
- Er zijn ongeveer vier bijeenkomsten met de coaches: twee voorafgaand aan het indienen van het schriftelijk stuk (dus voor 1 mei) en
   twee voorafgaand aan het pleidooi (in mei en juni). de bijeenkomsten worden in overleg gepland.

Wie zijn de coaches?
Hanneke Bennaars (UvA), Lydia de Groot (RUG) en Chelsea Gunning (Allen&Overy)

Zijn er kosten?
Reis- en verblijfskosten (inclusief ontbijt) worden door de sponsor vergoed. De lokale organisatie dekt de kosten voor de lunches en de eerste en laatste avond.
Voor eigen kosten van de deelnemers: ‘lokale snacks’ voor het buffet de eerste avond en het diner van de tweede avond en overige persoonlijke uitgaven.

Wie is de sponsor
Allen & Overy Amsterdam

Krijg je studiepunten voor deelname?

AANMELDEN HS MCC 2022
Wanneer kom je in aanmerking voor een plek in het NL team?

- Je bent ingeschreven in een Nederlandstalige master aan een Nederlandstalige universiteit
- Je bent geen advocaat (geweest)
- Je volgt bij voorkeur een master Arbeidsrecht
- Je hebt bij voorkeur kennis van Europees (arbeids)recht
- Je kan je mondeling en schriftelijk in het Engels uitdrukken

Hoe meld je je aan?
- Via e-mail bij Hanneke Bennaars: j.h.bennaars@uva.nl, uiterlijk 19 januari 2022.
- Stuur mee: (i) een CV (Engels of Nederlands) en (ii) een motivatiebrief (Engels).

Hoe verloopt de selectieprocedure?
- Na een briefselectie wordt een aantal studenten uitgenodigd.
- Op 26 januari 2022 tussen 1400 en 16.30 vindt de selectiemiddag plaats.
- Nadere informatie over de middag wordt verstrekt bij de uitnodiging.